Er det mulig å bygge et klimasmart basseng? Svaret er JA!

Det er mulig å bygge et basseng som er klimasmart gjennom nøye planlegging og innkjøp av materialer og utstyr. Gullberg & Jansson får bassenget til å prestere bra når det gjelder varme, sikkerhet, vannkjemi og rensing!

BASSENGKROPP -To viktige faktorer når en skal velge basseng er levetid og konstruksjon. En god bassengkropp må være godt isolert og kunne være til glede og nytte i mange år. Gjelder det spørsmål og funderinger vedrørende valg av bassengkropp, ta kontakt med en av våre forhandlere.

VARME – Energibesparende bassengvarmepumper forlenger badesesongen!
Våre bassengvarmepumper er WiFi- kompatible*, stillegående og energibesparende. De er dessuten utstyrt med det miljøvennlige kjølemediet R32, med lavt GWP – Global Warming Potential og ca. 70 % lavere karbonavtrykk på klimaet.
P- og S-serien er On/Off-pumper. Modellene Q- og X-serien er utstyrt med en trinnløs inverterkompressor, for størst mulig varmeeffekt, virkningsgrad og energibesparing.

*P-serien er ikke WiFi-kompatibel.

SIKKERHET – Forleng badesesongen, forenkle vedlikeholdet og spar energi!
Med et skyvbart bassengtak forlenges badesesongen til utendørsbassenget og det blir dessuten en ekstra oppvarmingskilde i tillegg. Med våre bassengtak minsker energiforbruk og vannavdunsting. Bassengtaket beskytter mot løv, smuss og sur nedbør, noe som gjør at bassenget får en stabil pH-verdi, samt minsker bruken av kjemikalier.

Våre bassengtak beskytter det kjæreste vi har. Samtlige modeller er godkjente ifølge den franske sikkerhetsstandarden NF P 90 309, som omfatter både sikkerhet og bæreevne.

VANNKJEMI – Vil du bade i krystallklart vann? Da anbefaler vi MagnaPool®!

Skånsom mot hud og øyne – MagnaPool® bremser den naturlige utviklingen av bundet klor, så kalte kloraminer.  Kloraminer består av stoffer som bidrar til ubehagelig lukt, hudirritasjon og kløende øyne. I bassengvann rengjort med MagnaPool® -systemet vil hele familien kunne bade i et mykt og skånsomt bassengvann.

Et rent, krystallklart basseng – Med MagnaPool® vil alle alltid bade i rent og krystallklart vann. Takket være naturlige, rensende egenskaper i det magnesiumbaserte Magna Minerals og den fine filtreringen som skjer gjennom glassmediet Crystal Clear, blir bassengvannet holdt rent kontinuerlig – gjennom hele sesongen.

Miljøvennlig vannbehandling – Filtermediet Crystal Clear, som blir brukt i MagnaPool®-systemet, består av fine glasskrystaller. Glassmediet er ikke mottagelig for bakterier og krever mindre tilbakespyling. Vannforbruket kan bli redusert inntil 75 %. Med MagnaPool® blir det en mineralbasert vannbehandling, som ikke krever tilsetting av kjemikalier, desinfiseringsmidler eller andre produkter som klor, flokkuleringsmidler osv. 

MagnaPool® – det beste for både mennesker og miljø!

OBS Ved bruk av MagnaPool® anbefaler vi ikke rustfrie detaljer.

Kombiner systemet med UV-rensing!

Gullberg & Janssons UV-rensing rengjør bassengvannet på en effektiv og miljøvennlig måte. UV-C stråling reduserer effektivt bakterier og bryter ned opp til 80 % av kloraminer (bundet klor) i bassengvannet.

RENGJØRING

Renseanlegget til bassenget består av en sirkulasjonspumpe og et sandfilter med et filtermedium. Renseanlegget er helt avgjørende for kvaliteten på bassengvannet.

Vi anbefaler – Filtermediet Crystal Clear, som består av fine glasskrystaller. I forhold til sand er glassmediet ikke mottagelig for bakterier og krever dessuten mindre tilbakespyling. Vannforbruket kan bli redusert inntil 75 %.

Vi anbefaler – En turtallstyrt sirkulasjonspumpe. Den sparer energi og filtreringen/rengjøringen blir bedre.

Vi anbefaler – En letthåndterlig og effektiv bassengrobot. Med en robot fra Zodiac vil bassenget alltid være perfekt rengjort og klar til bading.